Creme brulee cu rubarba

 O Doamne,nu va imaginati cat bun este acest desert frantuzesc si cat de mult imi place!
AVEM NEVOIE DE
CREMA
500ml frisca lichida
100g zahar
3oua
1pastaie de vanilie
5linguri zahar brun
SOS DE RUBARBA
400g rubarba
40g zahar
5cubulete de ghimbir confiat
100ml apa
2linguri amidon
CUM SE PROCEDEAZA
Rubarba cu capetele taiate,spalata,taiata cubulete mici,ghimbirul taiat la fel,le pui intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si apa si amesteci continuu 10min
Dupa ce rubarba este fiarta bine,amesteci separat amidonul cu putina apa rece,rastorni peste rubarba si amesteci pana se ingroasa dar nu prea tare apoi rastorni intr-un vas de yena sau vase mai mici pentru 1persoana

 



Pentru crema,frisca,zahar,pastaia taiata pe lung si cu semintele rase cu un cutit,pui totul intr-un vas pe foc si lasi pana da intr-un clocot apoi opresti focul si dai vasul deoparte sa se raceasca bine
Dupa acest timp,scoti pastaia si amesteci energic cu ouale batute separat,pui din nou pe foc si lasi sa fiarba 10minute amestecand continuu sa nu se lipeasca de fundul vasului,pana se ingroasa
rastorni apoi peste rubarba si alte vase mici,nivelezi suprafata si vor sta la frigider pana a doua zi cand le scoti din frigider,pui pe fiecare zahar brun apoi cu pistolul special,caramelizezi zaharul si pui din nou la frigider pana in momentul servirii






Sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme