Sirop de rubarba

 Daca tot am facut atatea feluri de sirop si daca tot am propria-mi rubarba,trebuia sa fac sirop si da,a iesit suuuper!
AVEM NEVOIE DE
1kg rubarba
zahar
1lamaie
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA
Rubarba cu capetele taiate,spalata,taiata cubulete,o pui intr-o oala,o acoperi cu apa,adaugi un praf mic cu sare,pui oala pe foc si lasi sa fiarba pana cand rubarba din oala nu mai e rosie,dai deoparte si strecori


Lichidul dupa ce s-a racit,il masori cu o cana,indiferent cat este de mica sau mare,dar foarte buna este clasica cana din care bem ceai cateodata(250ml),pui lichidul inapoi in oala pe foc si adaugi tot atatea cani cu zahar cate cani cu lichid ai avut apoi lasi sa fiarba pana se ingroasa,amestecand din cand in cand si adunand spuma daca se formeaza deasupra
La final storci si jumatate de lamaie,mai lasi cateva clocote apoi,fierbinte pui in sticle,infiletezi dopurile si le depozitezi la rece





0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme