Placinta sarata cu foi yufka

Foile yufka sunt foi de placinta turcesti iar mie-mi plac foarte mult de cand le-am descoperit la Auchan,sunt foi foarte mari,rotunde,subtiri,sunt si triunghiuri si poti face orice cu ele
AVEM NEVOIE DE
1pachet cu foi yufka
500g branza telemea
500g branza proaspata
4galbenusuri
2oua intregi
3linguri smantana fermentata
100ml smantana lichida
2oua
50g unt topit
CUM SE PROCEDEAZA
Amesteci intr-un castron branzeturile(telemeaua rasa) cu cele 4galbenusuri,smantana fermentata si 2oua intregi apoi lasi deoparte iar daca e nevoie mai adaugi putina sare
Intinzi pe masa de lucru foaia,ungi cu pensula cu unt,pui pe ea 3-4linguri cu branza,intinzi pe toata suprafata,rulezi si pui ruloul in forma rotunda unsa cu unt



Al doilea rulou,il pui in continuarea primului si tot asa pana se umple tava.

Intr-un bol bati ouale ramase,adaugi smantana lichida,pui cu lingura peste rulouri apoi la cuptor va sta 30-40min la 180de grade,pana se rumeneste
Dupa ce s-a racit tai si servesti si musafirii daca a mai ramas ceva!😂😂
Eu de cate ori fac asa ceva,pana seara dam gata toata tava,fara sa mai mancam altceva!🙈🙈


Pofta buna!


 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme