Lasagna cu ciuperci

Imi plac pastele oricum ar fi gatite,din ele facand parte si lasagna
AVEM NEVOIE DE
1pachet foi de lasagna cu linte verde
1kg ciuperci champignon
200g cascaval,pentru cine doreste in zile de post,se gaseste si cascaval vegetal
5linguri ulei
1ceapa
1morcov
1ardei kapia
50ml vin alb
sare
piper
1cana suc de rosii(250ml)
CUM SE PROCEDEAZA
In cratita cu ulei pui ceapa taiata si ardeiul kapia taiate marunt,morcovul ras fin,adaugi o ceasca (100ml) cu apa si lasi pe foc sa se soteze,dupa ce a scazut,adaugi ciupercile curatate daca e cazul si taiate cubulete,amesteci totul,adaugi vinul si lasi sa fiarba pana scade,amestecand din cand in cand
La final adaugi sare,piper,putin cimbru,potrivesti de gust apoi opresti focul si lasi deoparte sa se raceasca,timp in care pui in tava 2-3linguri cu suc de rosii apoi doua foi de lasagna asezate una langa alta,oparite in prealabil cate 1min fiecare



Deasupra pui cate 2linguri cu ciuperci,nivelezi suprafata,deasupra cascaval ras, acoperi cu alte doua foi apoi ciuperci,cascaval si tot asa pana se termina,ultimul strat fiind foi simple,peste care rastorni sucul de rosii ramas,1pahar cu apa,acoperi tava cu folie de aluminiu si la cuptor lasi 40min la 180de grade




Dupa acest timp,scoti tava,pui deasupra restul de cascaval, ras,cateva ciuperci feliate daca mai ai si lasi la cuptor fara sa mai acoperi,pana se topeste cascavalul
Dupa ce s-a topit cascavalul,scoti tava si dupa ce s-a racit putin tai si pui pe farfurie,se mananca cu acritura de sezon


Pofta buna!

 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme