Gem de prune

 Am ramas in urma cu postarile din motive de sanatate,acum reiau de unde am ramas, dar eu spun ca nu conteaza timpul,important e sa fie scris!
AVEM NEVOIE DE
3kg prune
1kg zahar
1baton de scortisoara
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA
Prunele spalate,cu samburii scosi,puse in vas impreuna cu zahar si batonul de scortisoara,amesteci,pui capac si lasi pana a doua zi cand pui vasul pe foc mare
Aduni spuma care se formeaza iar dupa ce a scazut putin,scoti batonul si treci cu blenderul vertical putin prin toata compozitia,dupa care adaugi din nou batonul si pui vasul in cuptor lasand sa fiarba pana scade,amestecand din cand in cand
La final,scoti batonul de scortisoara, storci lamaia,mai lasi pe foc cateva minute,apoi fierbinte pui in borcane,infiletezi bine capacele si le depozitezi la camara


Sa va fie de folos!
Poate va intrebati de ce am trecut cu blenderul prin prune,va raspund ca gemuri si dulceturi pregatesc pentru copii si nepoti iar nepotii nu mananca gemuri unde intalnesc fructe,de aceea pe pasez!


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme