Mere cu crema de zahar ars

 O prajitura foarte gustoasa,cu ceva ani in urma era o nebunie pe FB cu aceasta reteta care arata intr-un mare fel iar acum vad ca cineva a scos-o de la naftalina cum se zice!

AVEM NEVOIE DE
1l lapte
8oua
10linguri zahar
2mere
esenta de rom
1lingurita amidon
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA
Itr-o cratita de 3l,pui 5linguri cu zahar,le topesti apoicu miscari de rotatie,imbraci peretii vasului si-l lasi deoparte
Merele taiate in sferturi,curatate de casuta cu seminte,le feliezi subtire si le pui pe fundul vasului,una langa alta
Intr-un castron,bati ouale cu un praf de sare,adaugi apoi laptele,esenta de rom,amidonul apoi rastorni in vas peste mere



Vei observa ca merele s-au ridicat la suprafata dar sunt in aceeasi forma cum au fost puse 
Intr-o alta cratita mai mare,pui vasul cu crema,adaugi apa fierbinte pana la jumatatea vasului apoi la cuptor va sta 45min la 180de grade

 
Eu am uitat putin mai mult si s-a cam bronzat la suprafata
Dupa ce-l scoti de la cuptor,lasi sa se raceasca putin apoi la frigider va sta pana a doua zi,cand cu un cutit treci de jur imprejurul cremei,pui deasupra un platou mai mare apoi rastorni
Tai felii,pui pe farfurie si se serveste,optional cu frisca deasupra(mie nu-mi place)



Sa va fie de folos!
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme