Chiftelute cu sos si paste

De cate ori pregatesc chiftele,intentionat fac mai multe pentru ca cele care raman nemancate,le pregatesc asa cum veti vedea aici si fac asta pentru ca ne plac mult si chiftelele mancate separat dar si cu sos in amestec cu paste sau fara paste!(fiecare cu pasarelele lui😂😂)
AVEM NEVOIE DE
500g carne tocata
1ceapa mica
1capatana de usturoi
sare
piper
cimbru
1ou
1cartof fiert
1cana cu faina
marar verde
ulei pentru prajit
SOS
2linguri ulei
2linguri pasta de rosii
1frunza de dafin
IN PLUS
paste
CUM SE PROCEDEAZA
Carnea tocata,amestecata bine cu 1/2ceapa tocata marunt,sare si piper dupa gust,1.2lingurita cimbru,cartoful bine pasat,usturoiul de asemenea bine pisat,mararul taiat marunt si oul
Poate va intrebati,de ce cartof fiert?ei bine,eu m-am obisnuit de ceva timp sa adaug in amestecul pentru chiftele cate un cartof fiert si bine pasat,pentru ca vor iesi,chiftele pufoase.
Am vazut pe la alte case ca adauga ba bicarbonat,ba paine inmuiata,la cineva chiar am vazut si praf de copt,este incredibil cate idei au unele p[ersoane!🙈🙈
Oq,acum dupa mica paranteza si dupa omogenizare,faci chiftelute dupa forma dorita,le treci prin faina si le prajesti in ulei incins
Pentru sos,in cratita cu ulei,calesti jumatatea de ceapa ramasa,adaugi putina apa si lasi sa fiarba ceapa,dupa care adaugi pasta de rosii,frunza de dafin,1cana cu apa,putina sare si lasi 5min sa fiarba
Adaugi apoi cate chiftele doresti,dai focul incet si lasi sa fiarba chiftelele pana se ingroasa putin sosul!
Veti intreba,de unde se ingroasa sosul?ei bine da,se ingroasa putin de la faina din chiftele,cand au fost trecute inainte de a fi prajite dar sa nu va imaginati ca sosul este gros ca si cand am fi adaugat faina,nu doar consistenta este putin schimbata si nu mai este un sos apos!
Dupa 10minute de fiert,opresti focul si fierbi pastele intr-un vas cu apa,putina sare si 2-3picaturi de ulei(lumea nu pune ulei dar eu m-am saturat sa se prinda mereu de fundul vasului),cand apa clocoteste,adaugi pastele si le fierbi cat scrie pe pachet,dupa care le scurgi si amesteci usor cu chiftelele iar dupa omogenizare,pui in farfurie si pofta buna,merita incercata reteta!




Sa va fie de folos!


 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme