Creier pane

 De mult nu am mai facut asa ceva,ultima data cand l-am facut,l-am mancat cu dulceata de ardei iuti si a fost super bun!
AVEM NEVOIE DE
1kg creier de porc
sare
oua
3 catei de usturoi
putin cimbru
2-3linguri faina
ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA
Creierul spalat,il pui intr-un vas cu apa si sare care fierbe pe foc iar dupa 5minute il scoti
 



In castron bati ouale,adaugi putina sare,putin cimbru,usturoiul bine pisat,faina si amesteci bine iar daca este groasa compozitia,adaugi putina apa minerala,consistenta trebuie sa fie putin mai groasa decat aluatul de clatite
La final,treci fiecare bucata de creier prin acest aluat si-l pui in uleiul incins
In tigaie,sa fie ulei mai mult decat la orice alte prajeli,pentru ca nu trebuie sa atinga fundul de la tigaie
Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti,le scoti in farfurie pe hartie de bucatarie
Toate persoanele care au facut creier pane,stiu probabil ca oricat am vrea,nici o bucata nu ramane intreaga iar la final in vas raman multe bucatele mici si acum va spun ce am facut eu cu ele
In amestecul de oua am pus toate bucatelele,am amestecat bine cu o lingura
apoi tot cu lingura,am luat din compozitie si am pus-o in ulei,am presat putin deasupra si astfel s-au format niste turtite
Dupa ce s-au rumenit,le-am scos tot pe hartie de bucatarie cum se vede in poza de mai sus
Dupa ce am terminat de prajit,am facut o garnitura mai altfel,in uleiul ramas,am prajit rondele de cartofi taiate mai subtiri sa fie crocante si dupa ce s-au prajit,le scot si pe ele pe hartie
Acest creier pane se serveste alaturi de cartofi si intr-un bol dulceata de ardei iuti,incercati nu veti regreta!
sau pur si simplu cu lamaie
Sunt multe alte metode de a fi mancat,fiecare cum vrea si ce vrea
Pofta buna!









0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme