Chec cu rubarba

 Cine ma urmareste,poate ati observat ca rubarba este preferata mea,pentru ca se poate prepara nu numai deserturi,chiar si mancare,am facut cu paste,cu carne,cate deserturi am nici nu mai vorbesc,ei bine anul asta,stiti cu totii si ati vazut cu ce calduri ne confruntam iar rubarbei nu-i place caldura,nici la noi la gradina nu s-a facut chiar daca zilnic era udata iar la LIDL sau Kaufland de unde cumparam mereu,doar odata am gasit,sper ca anul care vine sa se aseze planetele si in favoarea noastra!
AVEM NEVOIE DE
4oua
un praf de sare
3linguri zahar
50ml ulei
coaja rasa de lamaie
150g faina
1lingurita praf de copt
SOS DE RUBARBA
4tije de rubarba
3linguri zahar
CUM SE PROCEDEAZA
Pregatim mai intai sosul de rubarba ca sa se raceasca
Tai capetele la tije,le speli,le tai rondele,le pui intr-un vas pe foc cu zahar si amesteci pana se inmoaie rubarba si a scazut,aspectul fiind cel de sos apoi dai deoparte sa se raceasca



Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare si zahar si lasi deoparte,galbenusurile frecate cu ulei cate putin,adaugi coaja de lamaie iar la final amesteci usor cu albusurile,dupa omogenizare,tot usor amesteci cu faina cernuta cu praful de copt
Rastorni apoi in tava unsa cu dimensiunea de 20cm,deasupra pui sosul de rubarba si cateva bucati de coaja confiata
La cuptor va sta 30min la 180de grade iar dupa ce s-a racit putin,scoti pe platou
Tai si pui pe farfurie
Sa va fie de folos!




0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme