Chec zebra

 Stand intr-o zi si neavand ce face,am intalnit cu privirea in biblioteca,cartea lui Martha Steward cu retete
Cred ca de cand am primit-o drept premiu la un concurs,nu m-am uitat prin ea,pana acum cand i-a venit randul!Ce sa fac,ma iau cu alte treburi si uit de ele!!
Rasfoind-o,am dat de aceasta reteta care nu-i o noutate pentru nimeni,este aceeasi"zebra"cu care,toate gospodinele au inundat internetul cu ceva timp in urma,cum deschideai,iti aparea imediat chec zebra,doar ca acesta are modul de pregatire acelasi,dar ingredientele nu!
AVEM NEVOIE DE
300g faina
150g zahar
2oua
150ml lapte
80ml ulei
1lingurita otet
1n praf de sare
1plic praf de copt
1lingura cacao
extract de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA
Bati bine,bine ouale cu un praf de sare si zahar,pana rezulta o crema fina,adaugi ulei cate putin si mixezi bine apoi lapte
dupa omogenizare,cate putina faina si praful de copt stins cu otet
La final,imparti aluatul in doua boluri si intr-unul amesteci bine cu telul cacao
In tava rotunda de 24cm diametru cu hartie de copt,pui intercalat cu lingura aluat simplu si aluat cu cacao
Va sta la cuptor 30minute la 180de grade
Dupa ce s-a copt,scoti pe platou si pudrezi cu zahar pudra
Tai,pui pe farfurie si servesti
Sa va fie de folos,super pufoasa si gustoasa!
Pofta buna!







0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme