Calcan cu sos de usturoi
Aceasta reteta am luat-o de pe bucataras.ro de la iuliana,tot putin modificata;spun modificata,pentru ca in nici o reteta,nimeni nu spune ca trebuie scoasa pielea;cand am vazut ce mari sunt tepii,am cautat prin carti si am gasit acolo;cand achizitionati un calcan,treceti palma peste corpul lui si daca simtiti ceva,musai trebuie jupuit;daca este mic,nu va sfatuiesc sa dati bani pe el,ca nu ramane nimic dupa ce este curatat;
Ingrediente:1calcan,faina,malai,boia iute,(in functie de cate bucati de peste are fiecare),lapte,sare,piper,cimbru,ulei pentru prajit,usturoi,malai pentru mamaliguta,1foaie de dafin
Calcanul,curatat,facut portii,il fierbi 3-4min in apa cu sare,1crenguta de cimbru si 1foaie de dafin mica,il scoti pe un platou,il cureti de piele usor cu un cutit si-l pui in lapte pentru 1h;intr-un vas,amesteci faina,malai si boia,scoti pestele din lapte,il usuci cu prosoape de hartie,il treci prin amestecul de faina si-l prajesti in ulei;il scoti pe servetele pentru surplusul de ulei si-l pui pe farfurie alaturi de mamaliguta,crema de usturoi si o felie de lamaie.Pofta buna!
Crema de usturoi,eu fac un mujdei cum stie toata lumea,apoi pun cateva linguri de iaurt
Ce bun trebuie sa fi fost!
RăspundețiȘtergereda asa este,dar sincera sa fiu,a doua oara nu mai dau bani pe el;este foarte bun,dar putin!
RăspundețiȘtergere