Calcan cu legume




Dupa multe cautari am ales 2retete;aceasta este reteta postata de Silvioara,usor modificata de mine


Ingrediente:1calcan(al meu a fost trecut de 2kg),1ceapa,3-4catei de usturoi,1lingura de boia iute eu am pus,1ardei gras rosu,1rosie,sare,piper,cimbru,dafin,50ml.vin alb,3linguri ulei de masline


Pentru ca pestele este mare,are pe corp niste noduli teposi;de aceea necesita jupuirea pielii;aceasta operatie se face foarte usor,punand bucatile de peste la fiert pentru 3-4min.in apa cu sare,1crenguta de cimbru si 1frunza de dafin;scoti pestele pe un platou si cat este cald iei usor cu un cutit toata pielea pe ambele parti(se ia foarte usor) si-l condimentezi cu sare si boia;legumele curatate,ceapa si ardeiul taiate julien,usturoiul tocat marunt,rosia cubulete,le condimentezi,le pui intr-un vas yena,deasupra pestele,adaugi vinul si stropesti totul cu ulei;pui capacul vasului sau daca nu are,o folie de aluminiu,tii la cuptor 20 min,scoti capacul,intorci pestele si mai tii la cuptor sa se rumeneasca 5min


eu,am pus pe farfurie astfel:am facut un cuib de paste de orez,deasupra am pus pestele,alaturi in inelul metalic,am pus legumele scurse,am scos inelul iar peste tot,am pus sos din vas.


pare un pic migalos dar merita,ca are un gust deosebit.Am uitat sa va spun ca pastele de orez,nu se fierb,le pui intr-un vas iar deasupra pui apa clocotita cu sare,amesteci putin,pui un capac si la servire le scoti pe prosoape de hartie.Pofta buna!


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme