Placinta cu mere si bostan




Ingrediente aluat:500g faina,1cubulet de drojdie,putin ulei pentru framantat


Ingrediente umplutura:1felie de bostan(1,5kg),2kg mere,4linguri zahar,1-2linguri scortisoara,2linguri ulei,miez de nuca


Cern faina intr-un castron,drojdia o inmoi cu putina apa calda,o rastorn peste faina,adaug si un praf de sare,apoi amestec turnand cate putina apa calda pana devine o coca lipicioasa dupa care pun cate un strop de ulei,o framant putin iar cand se desprinde de palme coca,pun deasupra 2 prosoape de bucatarie si las sa creasca;intre timp,ajutoarele din bucatarie,mi-au curatat bostanul si merele,le-au dat pe razatoare iar eu acum le pun la calit cu cele 2linguri de ulei si zahar;las pe foc mic,amestecand mereu,pana cand scade tot sucul;dau vasul la racit(eu de obicei,fac aceasta umplutura cu o zi inainte);scortisoara,niciodata nu o pun la calit,pentru ca innegreste umplutura si o pun dupa ce este rece;pregatesc tava unsa cu ulei,aprind cuptorul si incep sa fac foi subtiri pe care le umplu cu bostan si mere iar deasupra pun cativa mieji de nuca,taiati cu cutitul;dupa ce am pus toate foile in tava,stropesc deasupra cu ulei si dau la cuptor la foc mic,pentru aproape 1h sau mai mult,depinde de cuptor.
Pentru cine doreste sa faca placinta cu foi din comert,ung tava cu ulei,pun 2-3foi apoi umplutura,deasupra alte doua foi,le ung cu ulei si tot asa pana se termina,sau alta varianta,pe foaia de placinta unsa cu ulei pun umplutura,rulez si o pun in tava de asemenea unsa cu ulei iar dupa ce placinta este gata,o acopar cu un prosop de bucatarie pentru 30min.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme