Trunchi de copac


Ingrediente:5oua,100gzahar,1plic zahar vanilat,coaja de la 1lamaie si 1portocala,100g unt moale(nu topit)50g faina,50g amidon alimentar,sare,pesmet pentru forma si

Glazura:150g ciocolata menaj,50g unt,esenta de rom

Galbenusurile,frecate cu zahar,zahar vanilat si coaja de citrice pana se dizolva zaharul si-si dubleaza volumul;se adauga untul si se amesteca pana devine o crema consistenta;se adauga faina amestecata cu amidonul apoi usor cu miscari verticale,albusurile batute spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie.Se unge cu unt o forma mica de tort,cu fundul detasabil si tapetat cu pesmet,se pun 3-4 linguri de aluat,se intinde uniform si se coace 3-4min,cat sa capete o tenta aurie;se scoate forma,se pun deasupra alte 3-4 linguri de aluat si se da din nou la cuptor;se procedeaza asa pana se termina aluatul;se lasa la racit,se scoate apoi din forma si se toarna glazura calda dupa care se da la rece;se poate servi asa,sau se poate orna deasupra dupa preferinte.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme