Prajitura cu menta
Ingrediente blat:4oua plus un albus de la crema,5linguri zahar,5linguri cu varf faina,3linguri cacao, 100g ciocolata menaj,1praf de copt,sare,60ml apa calduta
Ingrediente crema:200g unt,100g margarina,20linguri sirop de menta,1cana zahar pudra,1galbenus
Ingrediente glazura:200g ciocolata menaj,5linguri sirop de menta,50g unt,1lingura ulei
Sirop:200ml apa fiarta,5linguri sirop de menta
Galbenusurile,batute bine cu sare si zahar pana rezulta o crema pufoasa,adaugi cate putina apa,ciocolata data pe razatoare si tot cate putin din faina amestecata cu cacao si praful de copt;totul se amesteca cu albusurile batute spuma ;rastorni totul in tava cu hartie de copt si tii la cuptor 25-30min
Pentru crema,freci untul cu margarina la temperatura camerei,adaugi zaharul pudra,galbenusul si siropul;pentru glazura,pui toate ingredientele intr-un bol,dai la microunde,apoi amesteci bine cu o lingura
Blatul,bine racit,il tai in doua pe orizontala,prima foaie o insiropezi,pui jumatate din crema apoi glazura si dai la frigider cateva ore;pui al doilea blat,insiropat,restul de crema,deasupra razi ciocolata si dai la rece.
Sfatul meu:daca ti s-a taiat crema de unt,pui vasul in bain-marie si continui mixarea;se va lega imediat.
Am fost atentionata de un anonim ca nu am spus sursa inspiratiei acestei prajituri;daca s-ar fi uitat la comentarii ar fi vazut acolo dar pana la urma cred ca are dreptate pentru ca aici trebuia spusa sursa; voi tine cont pe viitor!!
Mi-a placut atat de mult si nu numai mie,incat am repetat prajitura,de aceea ultimile poze sunt diferite.Am fost atentionata de un anonim ca nu am spus sursa inspiratiei acestei prajituri;daca s-ar fi uitat la comentarii ar fi vazut acolo dar pana la urma cred ca are dreptate pentru ca aici trebuia spusa sursa; voi tine cont pe viitor!!
Pentru aceasta minunata prajitura,m-am inspirat din reteta lui Gabi de pe bucataras.ro
RăspundețiȘtergerenu este aceeasi formula,doar o inspiratie,in functie de ingredientele pe care le-am avut;a iesit,super delicioasa!incercati
Cu sursa de inspiratie sau fara, arata bine prajiturica.
RăspundețiȘtergereFoarte aspectoasa!
RăspundețiȘtergereTare buna trebuie sa fie daca e cu aroma de menta! imi place
RăspundețiȘtergereCu menta....bun tare!
RăspundețiȘtergere
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate... Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.
http://valenciagastronomic.blogspot.com.es
În această săptămână "fritters dovleac reteta" şi săptămâna următoare "Mona Paşti din Valencia" ai de gând să-şi piardă?
În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător
ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se
drăguţ.
O prajitura foarte aratoasa cum de fapt sunt mincarurile tale Lulu,bravo!
RăspundețiȘtergerefoarte interesanta prajitura ! felicitari Lulu ! !
RăspundețiȘtergereAlina si interesanta si delicioasa si usor de facut dar mai ales aromata!!
RăspundețiȘtergere