Salau cu sos de maioneza


Ingrediente:1kg de salau ,legume pentru supa(ceapa,morcov,pastarnac,telina),3cartofi,sare
Sos de maioneza:1ou,5linguri ulei de masline,1lingura mustar,3-4 catei de usturoi sau mai mult,depinde de gust
Pestele curatat de intestine si cu urechile scoase,spalat,dat cu sare,se lasa deoparte;intr-un vas se pune la fiert legumele intregi sau taiate,cu putina sare sau 1lingurita de vegeta;dupa ce au fiert se strecoara si in supa se pune pestele sa fiarba 10min;intre timp se pregateste sosul,intr-un bol inalt si ingust,se pune oul intreg(si albus),mustarul,uleiul,usturoiul pisat,putina sare,piper si cu ajutorul blenderului vertical,rezulta sosul de maioneza cu usturoi;se mai poate face si din maioneza obisnuita pe care toate gospodinele o fac,amestecata cu usturoi pisat.Se serveste pe platou,pestele alaturi de sos si cartof fiert;nu se mananca cu mamaliga;este considerat un aperitiv rece.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme