Creme brulee cu cardamom si anason stelat






Aceste creme au la baza aceeasi pregatire,difera doar ingredientele
Ingrediente:300ml smantana lichida,4galbenusuri,75ml lapte,30g zahar pudra,2linguri zahar brun,1/2lingurita cardamom pudra,2lingurite apa de floare de portocal
In vas pe foc mic,pui smantana,laptele cardamomul si floarea de portocal doar pana se incalzeste;galbenusurile frecate cu zaharul pudra se amesteca cu grija in smantana se da bolul la frigider 2-3h dupa care se pune crema in forme apoi in tava cu apa calda si se tin 1h la foc mic;se dau din nou la frigider si se tin pana in momentul servirii cand se pudreaza cu zahar brun si se caramelizeaza cu pistolul.
Aceleasi ingrediente se pot folosi doar in loc de cardamom si floare de portocal,se pune in smantana 2-3 stelute de anason

2 comentarii:

  1. Mmmm, cat de bine arata , se simte pana la mine aroma !
    Data viitoare fac dupa reteta asta, e mai legata fata de cum mi-a iesit mie, cu siguranta si muuult mai buna, mai ales ca-i adusa direct din patria mama

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce interesant suna, imi place si ghimbirul, si cardamomul. S-a simtit bine aroma de apa de flori de portocal? pentru ca eu am folosit odata si nu am simtit-o deloc, la fel si cu apa de trandafiri, si am citit ca nu trebuie pus mult. Voiam sa iti spun despre zaharul brun, chiar am avut o discutie cu cineva care folosea zahar neprocesat pentru creme brulee, si am cautat pe internet si am aflat ca cel mai bun pentru ars este zaharul alb tos, pentru ca celelalte contin melasa, care se arde inaintea zaharului. Este prima data la tine pe blog, dar mai vin pe aici, trebuie sa vad acum si crema cu castane, suna super! :)

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme