Mucenici moldovenesti


Ingrediente varianta de post:1kg de faina,1cub de drojdie,100g margarina,3linguri zahar,sare,coaja de lamaie,200g nuca macinata,1borcan mic cu miere de albine,scortisoara optional
Ingrediente varianta de dulce:1kg de faina,1cub de drojdie,4oua,1/2pacht de unt,1cana cu lapte,sare,arome
Intr-un vas mic dizolvi drojdia cu putina apa calduta,amesteci cu 1lingura de faina si lasi sa-si dubleze volumul acoperit;amesteci apoi cu faina,margarina frecata cu sare,zahar si arome,framanti un aluat nu prea tare adaugand apa calda la nevoie,il acoperi si-l lasi la crescut la calura;dupa ce a crescut,imparti aluatul in bucati de marimea unei portocale,il faci sul,il impletesti sub forma cifrei 8,ii pui in tava cu hartie de copt,mai lasi in tava 15-20min apoi dai tava la cuptor 30min;dupa ce s-au copt torni peste ei miere lichida si-i tavalesti prin nuca macinata amestecata cu scortisoara(optional)
Pentru varianta de dulce,este acelasi procedeu,doar ca se inlocuieste margarina cu unt, apa cu lapte si adaugi oua;este o mica deosebire(eu asa procedez),cand framant,adaug unt topit iar ouale le adaug la faina mixate foarte bine cu zahar si arome.
Eu in fiecare an,folosesc varianta de dulce.
Un alt an 2018,aceeasi reteta

2 comentarii:

  1. Marilena Uldry3/05/2012 2:49 p.m.

    multumesc pentru retetà......sigur cà voi face mucenici.....dacà nu pentru mine.....màcar pentru fiul meu.......o zi bunà si multumim pentru retete.......intr-o zi poate voi avea ocazia sà và imbràtisez...si sà schimbàm retete in fata unei cafele.......

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme