Mucenici muntenesti


Nu stiu daca intradevar este reteta originala,doamnele din muntenia sa ma contrazica,am auzit de aceasta varianta de mucenici,am gasit reteta si am incercat;nu pot sa spun ca este grozava,poate ca nu am gasit reteta cea mai buna
Ingrediente:1kg faina,50ml ulei,apa calda
Pentru fiert:2l de apa,5linguri zahar,arome
Pentru servit:200g nuca macinata,scortisoara
Faci un aluat din faina,ulei si apa calduta,intinzi o foaie nu mai groasa de 1cm,cu forma speciala tai cifra 8;eu cum nu dispun de forma,am luat cate putin din coca,am facut sul si am impletit cifra 8(chin mare,vreau sa spun)le lasi pe masa sa se mai usuce apoi le pui la fiert in oala amestecand usor sa nu se lipeasca intre ele;se servesc pe farfurie cu putina zeama de la fiert si cu multa nuca amestecata cu scortisoara.
Mie nu prea mi-au placut cu zeama,asa ca am strecurat cativa si i-am amestecat intr-un bol cu nuca si scortisoara;fiecare cu gustul lui!!

4 comentarii:

  1. Nu am incercat asa,dar cred ca sunt buni la cat de bine arata.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. in linii mari asa se fac! :) dar daca nu esti familiarizat cu gustul, este posibil sa nu iti placa aceasta coca fiarta ( eu am crescut cu ei si imi plac la nebunie- zeama aromata cu lamaie, rom si scortisoara le da tot farmecul).

    Mai simplu este sa cumperi mucenici din cei de la punga, din comert, pentru ca nu este mare diferenta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt foarte buni , eu am crescut cu ambele retete de mucenici muntenesti si moldovenesti

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci nu stiu ca aceasta reteta, eu stiu mucenicii muntenesti cu covrigei: Faci cca 2 litri de sirop foarte dulce din apa cu zahar dupa gust, esenta de rom eventual ceva coaja de lamaie, il dai in cateva clocote pana se dizolva zaharul, iar cand ai stins focul pui in siropul fierbinte cca 30 de covrigei speciali pentru mucenici, cu diametrul de cca 2,5cm, bine uscati si 200gr. nuca macinata mai mare. Deasupra presari, dupa gust, scortisoara. Se consuma dupa cca 3 ore, cand covrigii s-au umflat si s-au inmuiat bine, avand grija sa nu ii sfarami cand ii pui in castronul de servire. Daca vrei sa fii mai catolic decat Papa, prepari covrigeii in casa:Modelezi din aluat de paine covrigei in forma rotunda sau in forma de 8, pe care ii scufunzi in apa aflata in clocot si ii scoti repede, asezandu-i apoi pe o tava. Cand s-a umplut tava se da la foc iute pana se rumenesc covrigeii. Se lasa o zi-doua ca sa se mai usuce si se folosesc apoi la mucenici.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme