Aceasta budinca poate fi savurata si de persoanele cu dieta si cum mai aveam ceva fructe pe la congelator,le-am folosit impreuna cu capsune proaspete.
Ingrediente:fructe de padure proaspete sau congelate sau capsune,1plic praf de frisca sau frisca lichida,3-4linguri de whiskey sau coniac de buna calitate,1lingura miere(optional),2linguri faina integrala,4linguri fulgi de ovaz,zahar brun
Intr-o tava mica se amesteca faina cu fulgii de ovaz,se niveleaza suprafata apoi se acopera cu zahar brun;se da tava la cuptor 10-15min pana incepe sa se caramelizeze zaharul;in acest timp,se pregateste frisca,se adauga coniacul si faina din tava,amestecata repede sa nu se intareasca zaharul(nu se pune toata faina daca vi se pare prea mult;eu am pus doar 5linguri),se amesteca cu o lingura apoi in cupe se pun fructe,deasupra 2-3linguri de frisca,iar fructe,iar frisca, se orneaza cu fructe si se presara fulgi de ovaz.
Buna mai este!
RăspundețiȘtergere