Tiramisu2








Prima reteta de tiramisu postata aici in iarna,este facuta de Mihaela cand eram in Italia,acesta este facut de mine si am adaugat cate ceva fata de reteta ei.
Ingrediente:2pachete de piscoturi,500ml cafea tare,50ml lichior amareto(lichior de cirese)sau coniac de buna calitate,500g mascarpone,150g zahar,3galbenusuri,1plic praf de frisca,1pliculet intaritor de frisca,cacao
Facem o crema din galbenusuri frecate cu zahar si un praf de sare,adaugam branza apoi frisca pregatita dupa indicatiile de pe plic;in timp ce batem frisca,adaugam si pliculetul de intaritor de frisca pentru a fi mai ferma.
Pe un platou,punem un rand de piscoturi inmuiate in cafea amestecata cu lichior,deasupra crema,urmeaza un alt rand de piscoturi,crema si tot asa pana se termina;peste ultimul strat de crema,eu pun sablonul apoi cu ajutorul unei site pudrez cacao peste toata prajitura apoi cu grija indepartez sablonul;cine nu are sablon,pudreaza cu cacao sau se lasa doar crema simpla.
Acest tiramisu,se poate folosi si ca tort;se face usor si este foarte gustos!

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme