Placinta cu bostan mere si gutui
O placinta cu un gust atat de bun,foarte rar mi se intampla sa pregatesc sau chiar sa mananc de la cineva;merita incercata macar din curiozitate!! Ingrediente:1bostan mic placintar,2gutui,500g mere ionatane,2linguri zahar,100g unt sau 3linguri ulei,1lingurita scortisoara,1pachet foi de placinta,1mana miez de nuca,sare
Bostanul taiat,curatat de coaja dat pe razatoarea cu ochiuri mari,gutuile si merele spalate,de asemenea rase si ele se pun intr-un vas la calit cu 1lingura de unt si 2linguri zahar;dupa 15 min timp in care se amesteca mereu sa nu se lipeasca se da deoparte iar dupa ce s-a racit se adauga scortisoara si miezul de nuca taiat;
Se pune pe masa de lucru cate 2foi de placinta,se ung cu unt topit,se pun cate 2-3linguri de umplutura,se ruleaza,se pune in tava si tot asa pana se termina tot;cu restul de unt se ung rulourile si se da la cuptor 30-40min;dupa ce s-a copt se acopera cu un prosop de bucatarie,dupa ce s-a racit se taie si se pudreaza cu zahar.
Alt an,alta placinta,aceeasi reteta doar ca acum sunt putin mai dotata cu aparatura
Bostanul taiat,curatat de coaja dat pe razatoarea cu ochiuri mari,gutuile si merele spalate,de asemenea rase si ele se pun intr-un vas la calit cu 1lingura de unt si 2linguri zahar;dupa 15 min timp in care se amesteca mereu sa nu se lipeasca se da deoparte iar dupa ce s-a racit se adauga scortisoara si miezul de nuca taiat;
Se pune pe masa de lucru cate 2foi de placinta,se ung cu unt topit,se pun cate 2-3linguri de umplutura,se ruleaza,se pune in tava si tot asa pana se termina tot;cu restul de unt se ung rulourile si se da la cuptor 30-40min;dupa ce s-a copt se acopera cu un prosop de bucatarie,dupa ce s-a racit se taie si se pudreaza cu zahar.
Alt an,alta placinta,aceeasi reteta doar ca acum sunt putin mai dotata cu aparatura
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!