Sarmalute de post cu arpacas

Mi-am amintit de sarmalutele mamei din zilele postului Pastelui sau Craciun;erau atat de bune,dar ce nu e bun facut de mainile mamei!!
Eu nu am facut niciodata asa ceva,acum e piatra de incercare cum se spune,dar va spun ca au avut un mare succes in familie si chiar voi mai face!!
Cu aceasta reteta Sarmalute de post cu arpacas,particip la Concursul "Condimente delicioase pentru o masa reusita de Pasti" organizat de Laura Adamache Retete culinare si Pastai de vanilie.ro
AVEM NEVOIE DE:
2cepe
2morcovi
1telina mica
1cutie rosii in bulion
100ml ulei
verdeata
sare,piper,cimbru
1ceasca de arpacas fiert
1cana suc de rosii
frunze de vita
1lingura Condimente pentru sarmale
bulion de ardei
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas cu ulei si 2linguri cu apa,se pune ceapa taiata marunt,legumele date pe razatoarea cu ochiuri mici,rosiile iar dupa ce s-au inmuiat si a scazut apa,se adauga arpacasul scurs,condimentele,daca mai e nevoie se mai adauga sare,piper si putin cimbru(depinde de gust), 2linguri de bulion de ardei facut in casa si verdeata tocata marunt
Dupa ce compozitia este bine amestecata se da vasul la frigider pentru 30min sau mai mult sa se mai intareasca putin.
Se pun pe fundul vasului un strat de frunze de vita desarate daca sunt la saramura,sau oparite daca sunt de la congelator,apoi sarmalutele puse una langa alta

se acopera cu alt rand de frunze,se rastoarna apoi sucul de rosii,1-2cani cu apa,deasupra un capac sau o farfurie sa tina sarmalutele sa nu se desfaca la fiert si se da vasul la cuptor la foc mic 1h.
Se serveste cum altfel,decat cu mamaliguta.


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme