Sarmalute de post cu ciuperci cu mix de frunze
Pentru ca am intrat in Postul Craciunului,m-am gandit la niste sarmalute,dar nu oricum,ci facute cu ciuperci;sunt super delicioase,mai ales cand sunt servite cu mamaliguta cun ne place noua moldovenilor!!!
Acum eu "Gatesc sanatos pentru Concursul Philips AirFryer de pe Gustos.ro"
Ingrediente:1ceasca cu ulei,500g ciuperci,4cepe ,4morcovi,1telina mica,2cani cu orez,2legaturi de patrunjel verde,sare,piper,1cutie de rosii in bulion sau 500g rosii,2linguri de bulion de ardei(facut in casa),frunza de vita,1varza murata
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei incins impreuna cu ciupercile curatate si tocate marunt;dupa ce a scazut apa din ele se adauga radacinoasele date pe razatoare apoi cutia de rosii sau rosiile taiate in cubulete mici;se lasa pe foc mic cu capac,dupa ce s-au inmuiat toate legumele,se condimenteaza cu sare,piper,putin cimbru,se adauga bulionul de ardei,orezul spalat si bine scurs,verdeata;se amesteca bine totul,se mai potriveste de gust apoi se lasa vasul la rece sa se odihneasca,timp in care ne pregatim frunzele;frunzele de vita daca sunt de la saramura se tin in apa rece 30min iar frunzelor de varza li se taie nervura groasa;
In vasul in care se pun sarmalutele de varza,se pun cateva crengute de cimbru uscat,se acopera cu varza tocata apoi sarmalutele;deasupra lor se pune din nou varza tocata si cateva ciuperci taiate;pentru cine doreste reteta mea,eu pun 1cana cu vin alb la fiert,in completare cu apa si suc de rosii,dar se pot fierbe si numai cu apa;se da vasul la cuptor la foc mic 1h dupa care se servesc asa cum am spus si la inceput,cu mamaliguta.
Pofta buna!!
Acum eu "Gatesc sanatos pentru Concursul Philips AirFryer de pe Gustos.ro"
Ingrediente:1ceasca cu ulei,500g ciuperci,4cepe ,4morcovi,1telina mica,2cani cu orez,2legaturi de patrunjel verde,sare,piper,1cutie de rosii in bulion sau 500g rosii,2linguri de bulion de ardei(facut in casa),frunza de vita,1varza murata
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei incins impreuna cu ciupercile curatate si tocate marunt;dupa ce a scazut apa din ele se adauga radacinoasele date pe razatoare apoi cutia de rosii sau rosiile taiate in cubulete mici;se lasa pe foc mic cu capac,dupa ce s-au inmuiat toate legumele,se condimenteaza cu sare,piper,putin cimbru,se adauga bulionul de ardei,orezul spalat si bine scurs,verdeata;se amesteca bine totul,se mai potriveste de gust apoi se lasa vasul la rece sa se odihneasca,timp in care ne pregatim frunzele;frunzele de vita daca sunt de la saramura se tin in apa rece 30min iar frunzelor de varza li se taie nervura groasa;
In vasul in care se pun sarmalutele de varza,se pun cateva crengute de cimbru uscat,se acopera cu varza tocata apoi sarmalutele;deasupra lor se pune din nou varza tocata si cateva ciuperci taiate;pentru cine doreste reteta mea,eu pun 1cana cu vin alb la fiert,in completare cu apa si suc de rosii,dar se pot fierbe si numai cu apa;se da vasul la cuptor la foc mic 1h dupa care se servesc asa cum am spus si la inceput,cu mamaliguta.
Pofta buna!!
As fi in stare sa mananc singura o oala plina cu sarmale din acestea!Delicioase!Pup!
RăspundețiȘtergereSunt delicioase si aspect de 5*.:)
RăspundețiȘtergereWeekend placut!
Multumesc Adina,multumesc din suflet Mihaela(dia)!!esti singura prietena adevarata care-mi viziteaza regulat blogul si-mi lasa comenarii(in comparatie cu mine,recunosc!!)iar pentru asta nici nu stiu cum sa ma revansez;multumesc inca o data!!
RăspundețiȘtergerePup si o zi minunata!!
Sunt minunata sarmalutele tale Lulu !
RăspundețiȘtergereSi pentru ca ai pus si ciupercute in ele....vin la masa. Ma primesti ???
Te tzuc cu drag si iti doresc mult succes la concurs !
Arata super bine felicitări și mulțumesc pentru rețetă!
RăspundețiȘtergereMultumesc si eu pentru vizita si aprecieri!
Ștergere