Bors de varza cu rata

In sfarsit acum la batranete,am primit si eu de la tara o rata,probabil lor le face rau si s-a gandit(cumnata) si la rudele de la oras!! Ei ce sa spun,e binevenita si acum dupa 40de ani!!!De la rata,pieptul l-am facut cu portocale,pulpele cu pilaf iar ce a mai ramas,am facut un bors cu varza verde(se gaseste si acum in ianuarie).
Ingrediente,tacam de rata,1ceapa,1varza de 1kg,bulion de ardei,1borcan de rosii in bulion(pus de mine din toamna),sare,1l de bors,sare,1crenguta de cimbru
Tacamul portionat,spalat,punem fiecare bucata intr-o tigaie de teflon,cu pielea in jos sa se topeasca;le scoatem si le punem in oala,adaugam si grasimea care s-a lasat,apoi ceapa taiate cubulete,bulionul,rosiile,2-3cani cu apa,punem capacul si lasam sa fiarba incet;dupa ce tacamul este aproape fiert adaugam si varza taiata fin;dupa ce si varza este fiarta,condimentam,adaugam borsul fiert in prealabi,crenguta de cimbru iar cand incepe sa clocoteasca oprim focul.
Servim dupa preferinta.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate