Tarta cu spanac si oua de prepelita

Ingrediente aluat:1cana faina,50g unt,1ou,1lingurita praf de copt,sare
Umplutura:250g spanac congelat,4catei de usturoi,100g branza de capra(se poate folosi orice alta branza),12 oua de prepelita(se poate si cu oua de gaina),1lingura busuioc uscat,1lingura unt,2linguri parmezan,piper
In castron amestecam faina,sare,praful de copt,untul si amestecam bine pana rezulta un aluat nisipos;adaugam oul batul iar dupa ce s-a omogenizat bine,formam o bila si o lasam sa se odihneasca 15min;intindem apoi o foaie subtire,o punem in forma de tarta,o intepam cu furculita si o dam la cuptor 10min(eu nu am dat-o la cuptor si la nici o tarta nu coc blatul iar rezultatul este minunat);
Pentru umplutura punem pe foc un vas cu unt,adaugam spanacul taiat daca nu este,dupa 2-3min dam vasul deoparte adaugam smantana,1lingura de parmezan, branza rasa,piper,4oua batute,amestecam bine si rasturnam peste blat;nivelam suprafata,presaram restul de parmezan si spargem ouale ramase deasupra;dam la cuptor 30min si servim calda.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate