Tort cu clatite sarate
Am incercat acest tort,nu am facut niciodata si surpriza mea a fost ca mi-a reusit,a fost chiar bun,bun de tot!!! Praful de clatie l-am adus din Franta,dar se pot pregati clatite dupa reteta stiuta de fiecare,sau aveti o reteta de clatite cu bere mai jos, doar ca aluatul trebuie putin mai gros si atentie la copt,sa nu ramana crude!
AVEM NEVOIE DE: 1plic praf de clatite sarate
Umplutura:100g telemea,200g cascaval,200g branza de vaci proaspata,100g sunca presata,200g crema de branza,3-4linguri smantana,100g masline fara samburi,1ardei gras rosu,2fire de ceapa verde,
Pentru inceput facem clatitele;nu stiu daca se gaseste si la noi dar eu am acest praf din Franta;este foarte bun si nu trebuie sa adaugam decat apa;deci in castronul cu praf adaugam 500ml apa cat scrie pe pachet dar eu am trecut cu 1/2cana in plus,pentru ca am mai facut o data si au iesit prea groase;lasam aluatul 10-15min sa se odihneasca apoi facem clatitele si le tinem pe farfurie pana terminam cu umplutura.
Ardeiul gras taiat cubulete il oparim in apa 3-4min,il scurgem si-l punem intr-un castron unde adaugam cascavalul ras,branza dulce,telemeaua sfaramata cu furculita,sunca taiata in cubulete mici si maslinele de asemenea;amestecam bine,condimentam cu sare si piper dupa gust,apoi umplem clatitele
Crema de branza amestecata cu smantana si putina sare,imbracam tortul cu ea,apoi ornam dupa imaginatia fiecaruia;dam la frigider 1-2h dupa care-l feliem ca pe orice tort.Imaginatia mea la momentul respectiv,a fost cam lipsa!!
CLATITE CU BERE:350g faina,400ml lapte,400ml bere,3oua,2linguri ulei,sare,pregatiti aluatul din aceste ingrediente iar dupa ce s-a odihnit 10-15min.pregatiti clatitele dupa reteta traditionala pe care o stim .
AVEM NEVOIE DE: 1plic praf de clatite sarate
Umplutura:100g telemea,200g cascaval,200g branza de vaci proaspata,100g sunca presata,200g crema de branza,3-4linguri smantana,100g masline fara samburi,1ardei gras rosu,2fire de ceapa verde,
Pentru inceput facem clatitele;nu stiu daca se gaseste si la noi dar eu am acest praf din Franta;este foarte bun si nu trebuie sa adaugam decat apa;deci in castronul cu praf adaugam 500ml apa cat scrie pe pachet dar eu am trecut cu 1/2cana in plus,pentru ca am mai facut o data si au iesit prea groase;lasam aluatul 10-15min sa se odihneasca apoi facem clatitele si le tinem pe farfurie pana terminam cu umplutura.
Ardeiul gras taiat cubulete il oparim in apa 3-4min,il scurgem si-l punem intr-un castron unde adaugam cascavalul ras,branza dulce,telemeaua sfaramata cu furculita,sunca taiata in cubulete mici si maslinele de asemenea;amestecam bine,condimentam cu sare si piper dupa gust,apoi umplem clatitele
Crema de branza amestecata cu smantana si putina sare,imbracam tortul cu ea,apoi ornam dupa imaginatia fiecaruia;dam la frigider 1-2h dupa care-l feliem ca pe orice tort.Imaginatia mea la momentul respectiv,a fost cam lipsa!!
CLATITE CU BERE:350g faina,400ml lapte,400ml bere,3oua,2linguri ulei,sare,pregatiti aluatul din aceste ingrediente iar dupa ce s-a odihnit 10-15min.pregatiti clatitele dupa reteta traditionala pe care o stim .
Arata intr-un mare fel tortul tau aperitiv si mi-ai amintit ca de foarte mult timp nu l-am mai facut.
RăspundețiȘtergereNici nu stiu daca il am pe blog.
Este delicios si...ia ochii musafirilor !
LA MULTI ANI Costel, inca de azi !
Te tzuc soro ...
Multumesc frumos draga mea,te pup si te imbratisez!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie tare bun!
RăspundețiȘtergerePup cu drag!
Medi,este bun rau de tot!!
RăspundețiȘtergerepup si multumesc de vizita!