Drob de curcan

Nu toate persoanele mananca miel sau maruntaie de miel;de aceea,pentru ca in sarbatorile Pascale trebuie sa avem pe masa si drob,l-am facut de curcan.
Ingrediente:500g ficat de curcan,500g pipote de curcan,1piept de curcan,frunze de dafin,boabe de piper,boabe de ienibahar,sare,piper macinat,1legatura ce ceapa verde,1legatura de usturoi verde,14oua de prepelita,8oua de gaina+6,2linguri smantana,1cana cu lapte,verdeata(marar,patrunjel),morcovi mici
Maruntaiele spalate,le punem la fiert in apa cu 2linguri sare,dafin,boabe de piper si ienibahar;lasam sa fiarba incet spumuind la nevoie1h;separat fierbem toate ouale de prepelita si 6oua de gaina;dupa ce s-au racit organele,le trecem prin masina de tocat carne cu sita cu gauri mari,impreuna cu ceapa si usturoiul curatate;amestecam aceasta tocatura cu albusul taiat mai mare de la cele 6oua de gaina,6oua crude batute,sare,piper,verdeata tocata marunt,lapte;dupa ce totul este omogenizat si dupa gustul fiecaruia,punem in tava pana la jumatate,deasupra in 2tavi pe mijloc punem oua de prepelita curatate cu grija,pe langa ele punem morcovi mici,acoperim cu tocatura,nivelam suprafata si deasupra rasturnam restul de 2oua amestecate cu smantana;in a treia tava pe mijloc,punem galbenusurile ramase si pe langa ele morcovi.
Lasam la cuptor la foc mic1-2h si rasturnam doar dupa ce s-au racit bine.

4 comentarii:

  1. Lulu,iti spun inca o data ca te admir mult si faci niste mincaruri nemaipomenite si aspectuase,felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte fain arata felicitari!

    Hristos a inviat,Paste fericit alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme