Racitura de curcan
In fiecare an de Craciun fac racitura de porc iar in Sarbatorile Pascale,de curcan,nu-i o traditie anume dar asa m-am obisnuit. Daca la racitura de porc se pun copite pentru gelatina,la curcan eu pun gheare de pui,tot din comert,pentru gelatina dar adaug si foi de gelatina pentru o mai mare siguranta. AVEM NEVOIE DE:1punga amestec special pentru racitura din comert,1 aripa sau pulpa dezosata,2-3capatani de usturoi,sare,1frunza de dafin,boabe de piper,1ceapa,2morcovi,2kg de gheare de pui,1plic de gelatina foi pentru siguranta
Carnea spalata,o punem intr-un vas mai mare,turnam apa fiarta cu 1lingura de sare peste ea si o lasam 20-30min amestecand din cand in cand;folosind aceasta metoda,racitura va iesi foarte limpede
Dupa acest timp,rasturnam carnea,o spalam apoi o punem la fiert in apa rece,trecand cu mult peste nivelul carnii;adaugam la fiert 1lingura sare,dafin,boabe de piper,ceapa,morcov si putem pune chiar si 1ardei iute;acoperim vasul si lasam sa fiarba incet spumuind la nevoie;ghearele se mai oparesc o data,se curata,li se taie"unghiile"apoi se pun in oala cu carnea(chiar daca nu reusesti sa le cureti complet,nu conteaza ca ele sunt puse sa-si elimine gelatina)iar cand apa a ajuns la sfertul vasului,adaugam usturoiul curatat si bine pisat,amestecam apoi strecuram;supa strecurata o mai condimentam dupa gust,apoi cu servetele de hartie,strangem grasimea de deasupra si adaugam gelatina hidratata 10min in apa rece Supa de la fiert in care dizolvi gelatina trebuie sa fie calda nu fierbinte,pui intr-un bol un polonic de supa,adaugi gelatina stoarsa care a stat in apa rece apoi amesteci bine pana se dizolva,dupa care o adaugi in vasul mare;in boluri punem carne de pe oasele fierte,deasupra supa si dam la frigider.
Fiecare poate orna racitura dupa idei personale;este bine ca sa punem racitura in recipiente cu capac,pentru ca altfel in frigider va fi un miros neplacut de usturoi.
Un alt an o alta racitura de curcan si tot de Craciun!
2018 de aceasta data
Carnea spalata,o punem intr-un vas mai mare,turnam apa fiarta cu 1lingura de sare peste ea si o lasam 20-30min amestecand din cand in cand;folosind aceasta metoda,racitura va iesi foarte limpede
Dupa acest timp,rasturnam carnea,o spalam apoi o punem la fiert in apa rece,trecand cu mult peste nivelul carnii;adaugam la fiert 1lingura sare,dafin,boabe de piper,ceapa,morcov si putem pune chiar si 1ardei iute;acoperim vasul si lasam sa fiarba incet spumuind la nevoie;ghearele se mai oparesc o data,se curata,li se taie"unghiile"apoi se pun in oala cu carnea(chiar daca nu reusesti sa le cureti complet,nu conteaza ca ele sunt puse sa-si elimine gelatina)iar cand apa a ajuns la sfertul vasului,adaugam usturoiul curatat si bine pisat,amestecam apoi strecuram;supa strecurata o mai condimentam dupa gust,apoi cu servetele de hartie,strangem grasimea de deasupra si adaugam gelatina hidratata 10min in apa rece Supa de la fiert in care dizolvi gelatina trebuie sa fie calda nu fierbinte,pui intr-un bol un polonic de supa,adaugi gelatina stoarsa care a stat in apa rece apoi amesteci bine pana se dizolva,dupa care o adaugi in vasul mare;in boluri punem carne de pe oasele fierte,deasupra supa si dam la frigider.
Fiecare poate orna racitura dupa idei personale;este bine ca sa punem racitura in recipiente cu capac,pentru ca altfel in frigider va fi un miros neplacut de usturoi.
2018 de aceasta data
Arata foarte bine,ce forma frumoasa de floare stilizata,felicitari!
RăspundețiȘtergereArata extraordinar si sunt convinsa ca e fantastica Paste fericit!
RăspundețiȘtergere