Chiftelute de curcan cu fenicul

Eu cunosc gustul acestei plante de cand eram in Italia la Mihaela;italienilor nu le lipsesc bulbii de fenicul,folosit in salate dar si la diferite preparate;semintele de fenicul le folosea Mihaela dupa ce a nascut,facandu-i ceai,impotriva colicilor bebelusului.
Am venit si eu acasa cu astfel de seminte si le-am pus in gradina;nu va imaginati ce marar des mi-a iesit(asa sunt frunzele,asemanatoare cu mararul nostru dar cu o aroma foarte puternica) iar primul gand a fost, sa fac niste chiftelute cu aceasta minunata aroma.
Acum sa vedem daca se dezvolta si bulbul!!!
Ingrediente:1kg carne de curcan tocata,1ceapa,1capatana de usturoi,1morcov,2cartofi,1leg.de patrunjel,1mana buna de frunze de fenicul,sare,piper,putin cimbru,2oua,ulei pentru prajit
Pomme Ducess:500g cartofi,sare,piper,1varf de lingurita de nucsoara,1galbenus,20ml lapte
1-Intr-un vas punem carnea,ceapa tocata marunt,usturoiul pisat,morcovul si cartofii curatati si dati pe razatoarea cu ochiuri mici,patrunjelul si feniculul taiate marunt,sare,piper,cimbru,oua si amestecam totul foarte bine pana se omogenizeaza;cu palmele ude,formam mici sfere pe care le punem la prajit in baie de ulei si le scoatem pe prosoape de hartie;
2-Cartofii curatati,spalati,taiati in cuburi,ii punem la fiert in apa cu sare iar dupa ce au fiert bine,facem un piure in care adaugam sare,piper,nucsoara,putin lapte,amestecam bine totul apoi punem compozitia in posh si facem direct in tava pe hartie stelute pe care le ungem cu galbenus si le lasam la cuptor 20min.
Servim pe farfurie chiftelute,alaturi de cartofi ducess si salata de fenicul.
In cartofii ducess,fiecare poate adauga ce condimente sau arome doreste.

4 comentarii:

  1. Deliciaose chiftelute ,multumesc frumos de reteta am sa incerc si eu,te pup Lulu:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Aici,este mult fenicul,toamna si iarna.Are nevoie de mai multa apa si o vreme nu f.calduroasa.Acum,nu mai este.
    Sotul meu,il maninca,asa verde,ca un fruct.E sanatos,dar mie nu-mi place.Imi place in salate...
    Dar chiftelute cu fenicul,n-am facut niciodata.O reteta f.interesanta.
    Multumim de reteta,Lulu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Intradevar fetelor,chiftelutele sunt foarte delicioase,iar salata de fenicul nici nu mai vorbesc!!Cami pacat ca nu-ti place;eu as manca zilnic da cam ustura la buzunar!!
    Va pup fetelor si va mai astept!!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme