Cotlet de miel cu migdale si sos wasabi

Cand a fost ziua sotului meu Costel,pentru ca stiam ca nu avem musafiri nu m-am pregatit cu nimic dar pe ultima suta de metri si-au anuntat finii nostri,la mare viteza am facut preparatul si am fost la inaltime cu el;intradevar,este minunat cu un gust deosebit
Ingrediente:1kg cotlete de miel,2linguri condimente speciale pentru miel,1lingura sare aromatizata,1ceasca pudra de migdale,1pahar vin alb,20ml ulei de masline
Cartofi aurii:500g cartofi mari noi,sare,1lingura praf de usturoi,1lingura paprika,3linguri ulei de masline,1crenguta de rozmarin
Sos:2-3cm din tub de pasta wasabi,sos soya,sos brun,apa
Sosul il facem in functie de cati invitati sunt la masa
1-Cotletele condimentate cu sare,si condimente speciale,le punem deoparte pentru 15min,apoi le trecem pe fiecare prin pudra de migdale,le punem in tava cu ulei,vin si 1pahar cu apa;acoperim tava cu folie de aluminiu si lasam la cuptor 30-40min;descoperim si mai lasam 10min sa se rumeneasca.
2-Punem la fiert in apa cu sare cartofii curatati,netaiati si lasam sa fiarba pe jumatate;scoatem cartofii,taiem in sferturi,ii punem intr-un vas de yena,ii condimentam cu sare,usturoi,boia,stropim cu 3linguri ulei de masline,adaugam cenguta de rozmarin,acoperim vasul si lasam la cuptor 20min,dupa care descoperim si lasam sa se aureasca 10min.
Pentru sos,amestecam intr-un bol pasta wasabi cu sos de soia,iar pentru ca sosul soia este foarte sarat,trebuie sa amestecam si un sos dulceag si cel mai potrivit este sosul brun(din comert);amestecam bine,potrivim de gust si mai adaugam putina apa.
Servim pe farfurii cotlete infasurate cu staniol la capete,alaturi cartofi si cate un bol mic cu sos;optional salata verde.

2 comentarii:

  1. Foarte bine arata preparatele acestea,de fat toate mincarurile tale:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Geta esti o draguta;nu am voie la carne dar "una mica"tot am mancat si a fost dementiala!!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme