Dovlecei cu crema de branza
Dovleceiii spalati,taiati in doua pe latime,apoi jumatatile rezultate,in felii subtiri taiate pe lung;punem feliile pe un platou,le pudram cu sare si le lasam 15-20min apoi tamponam feliile pe un prosop curat de bucatarie pentru a absorbi apa lasata,trecem prin faina,ou batut si pesmet si le punem la prajit.
Eu am schimbat putin si intr-un castronel am batut 3oua cu un praf de sare,piper,praful de usturoi,am adaugat faina 3-4linguri apoi cu ajutorul sifonului sau apa minerala am subtiat compozitia pana a ajuns la consistenta aluatului de clatite,putin mai gros;metoda asta e mai simpla si mai rapida.
Scoatem feliile de dovlecel prajite pe prosoape de hartie si acum ne ocupam de branza
Intr-un bol amestecam branzeturile cu putina sare daca e nevoie,adaugam smantana,ceapa taiata marunt,cine doreste poate pune si putin marar apoi pregatim platoul
Punem salata pe platou,stropita cu ulei de masline si putin otet balsamic,printre salata rosii intregi sai jumatati iar deasupra o felie de dovlecel cu branza deasupra,acoperita cu alta felie de dovlecel.
Pe o alta farfurie punem felii de dovlecel ramase fara branza(doar daca au ramas),cu lamaie si usturoi verde
Pofta buna,este o nebunie!!
Felicitari Lulu,mmmm foarte bun:)
RăspundețiȘtergereCu siguranta sunt foarte gustosi!
RăspundețiȘtergerePupici multi!
Lulu draga stau si inghit in sec pina ma apuc sa fac si eu....o nebunie tre'sa fie !!!
RăspundețiȘtergereIn poza ce am vazut-o sectionata, la noi pe forum, mi se parea ca dovlecelul e umplut cu branza si abia apoi prajit....acum m-am lamurit !
Multumesc mult de tot pentru reteta. Esti o scumpa !
Te tzuc cu drag fata scumpa ! Weekend minunat sa ai!
Va multumesc fetelor si sa stiti ca merita incercat!!
RăspundețiȘtergere