Fazan la cuptor cu sos vanatoresc

Pentru ca am avut acest frumos fazan,mi-am dorit ca sa-l fac la cuptor cu un sos specific vanatoresc;am cautat tot internetul dar nici o reteta nu m-a dat pe spate,ca sa zic asa!!
Toate sosurile vanatoresti se bazau pe aceleasi ingrediente dar facute in moduri diferite;m-am lasat pagubasa si am facut sosul cum am stiut eu.Tot pe net am gasit ca trebuie fazanul tinut afara nu stiu cat timp,ca trebuie batut,ca trebuie tinut in nu stiu ce amestec!!!!!Oare de ce se complica lumea asta??daca trec peste aceste faze,nu iese nimic??eu cred ca da si chiar foarte bun,chiar daca este vanat si nu de la crescatorie!!
AVEM NEVOIE DE:fazanul scos din supa,legumele scoase din supa,1cutie cu ciuperci,2linguri ulei de masline,200ml smantana,1frunza de dafin,2-3cuisoare,6fructe de ienupar,1pahar vin alb,500g cartofi,sare aromata,condimente,1lingura boia,1crengta de rozmarin
CUM SE PROCEDEAZA:Fazanul taiat pe jumatate,condimentat,il punem in tava impreuna cu 1cana cu supa,si-l lasam la cuptor 30min sa se rumeneasca.
Cartofi aurii:cartofii fierti pe jumatate,taiati in cubulete,condimentati cu sare aromata,boia,3linguri ulei de masline,amestecam bine si-i punem intr-un vas termorezistent cu o crenguta de rozmarin,acoperiti si lasam la cuptor 30min;dupa acest timp,scoatem capacul si mai lasam cateva minute sa se aureasca.
Pentru sos:calim ciupercile in 2linguri ulei de masline,adaugam vinul,dafin,cuisoare,ienupar,si lasam sa fiarba 15-20min incet;in acest timp,legumele scoase din supa le pasam cu blenderul vertical,amestecam apoi cu smantana si ciupercile;condimentam sosul cu sare,piper si putin zahar daca e nevoie apoi oprim focul;daca sosul e prea gros,mai adaugam supa,al meu cam gros a fost dar e super bun!
Servim fazanul pus pe farfurie,alaturi cartofii aurii si sos deasupra.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme