Bors cu legume de vara
Daca cititi toate ingredientele puse in oala,poate veti spune ca nu sunt intreaga la minte si fac borsul pentru cantina!!ei bine nu....noi doi(eu si sotul)terminam aceasta oala
in 3zile;este atat de bun,de sanatos,de racoritor pe caldurile de vara,incat nu ne mai trebuie felul doi!!!
AVEM NEVOIE DE;1kg cartofi,1ceapa uscata,1leg.ceapa verde,1morcov,1ardei gras,1ardei iute,1telina mica,1dovlecel,1miez de varza verde,1cutie mare de rosii in bulion,1castronel de corcoduse sau zarzare verzi,500g fasole pastai,1leg.stevie,1leg.loboda rosie,1leg.patrunjel,2leg.leustean,20ml ulei,sare,bors optional,oua(in zilele de post se pot elimina)
CUM SE PROCEDEAZA;In oala cu ulei incins,punem sa se caleasca morcov,telina,dovlecel,rase apoi ceapa uscata si verde,ardeiii,varza taiate marunt,amestecand mereu sa nu se lipeasca;adaugam apoi cartofii taiati cubulete,pastaile curatate si taiate daca sunt prea lungi,cutia cu rosii pe care le zdrobim,amestecam totul bine,punem apa sa cuprinda toate legumele si sa treaca peste ele pentru a avea loc sa fiarba,mai adaugam 1lingura cu sare,1lingurita cu zahar,acoperim si lasam sa fiarba incet 30-40min;adaugam apoi verdeata taiata marunt,(lasam 1leg.de leustean),corcodusele,completam oala cu apa,cand incepe sa fiarba potrivim de gust,spargem deasupra borsului cate oua doreste fiecare,lasam sa se intareasca si ouale,adaugam si restul de leustean apoi oprim focul.
Pentru cine doreste un bors mai acru,se poate adauga bors de casa fiert separat dar corcodusele,au rolul de a acri mancarea.
Cel mai bun pentru servit,este rece cu ceapa!!!! Sa aveti pofta si incercati aceasta reteta ca nu veti regreta!!
in 3zile;este atat de bun,de sanatos,de racoritor pe caldurile de vara,incat nu ne mai trebuie felul doi!!!
AVEM NEVOIE DE;1kg cartofi,1ceapa uscata,1leg.ceapa verde,1morcov,1ardei gras,1ardei iute,1telina mica,1dovlecel,1miez de varza verde,1cutie mare de rosii in bulion,1castronel de corcoduse sau zarzare verzi,500g fasole pastai,1leg.stevie,1leg.loboda rosie,1leg.patrunjel,2leg.leustean,20ml ulei,sare,bors optional,oua(in zilele de post se pot elimina)
CUM SE PROCEDEAZA;In oala cu ulei incins,punem sa se caleasca morcov,telina,dovlecel,rase apoi ceapa uscata si verde,ardeiii,varza taiate marunt,amestecand mereu sa nu se lipeasca;adaugam apoi cartofii taiati cubulete,pastaile curatate si taiate daca sunt prea lungi,cutia cu rosii pe care le zdrobim,amestecam totul bine,punem apa sa cuprinda toate legumele si sa treaca peste ele pentru a avea loc sa fiarba,mai adaugam 1lingura cu sare,1lingurita cu zahar,acoperim si lasam sa fiarba incet 30-40min;adaugam apoi verdeata taiata marunt,(lasam 1leg.de leustean),corcodusele,completam oala cu apa,cand incepe sa fiarba potrivim de gust,spargem deasupra borsului cate oua doreste fiecare,lasam sa se intareasca si ouale,adaugam si restul de leustean apoi oprim focul.
Pentru cine doreste un bors mai acru,se poate adauga bors de casa fiert separat dar corcodusele,au rolul de a acri mancarea.
Cel mai bun pentru servit,este rece cu ceapa!!!! Sa aveti pofta si incercati aceasta reteta ca nu veti regreta!!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!