Cozonac trandafir moldovenesc

Pentru acest cozonac,am ales varianta cea mai simpla.                                                                                  Ingrediente:1kg faina,1cubulet de drojdie,4oua,1ceasca lapte,100g unt,arome,1cana zahar,1cana nuci macinate,sare
Drojdia dizolvata cu putin lapte caldut o rasturnam in vasul cu faina cernuta,adaugam ouale batute bine cu un praf de sare,zahar si arome pana-si dubleaza volumul,adaugam lapte daca e nevoie apoi amestecam bine totul iar cand a devenit un aluat lipicios,adaugam cate putin unt topit si framantam;dupa ce a devenit elastic,acoperim vasul si lasam sa creasca 1h sau mai putin;dupa ce a crescut,intindem o foaie cu sucitorul groasa de 2-3mm(din tot aluatul,rezulta 2foi,adica 2trandafiri),o ungem cu unt topit,deasupra presaram nuca macinata amestecata cu 2linguri zahar pudra si 1vanilie,rulam o latura pana la mijloc,procedam la fel cu latura opusa,strangem putin sa nu se desfaca apoi cu un cutit bine ascutit si trecut prin faina,taiem rondele late de 2degete pe care le punem intr-o forma rotunda unsa cu unt;lasam sa creasca in forma,ungem cu ou batut apoi dam la cuptor la foc moderat 40min;dupa ce s-a rumenit,scoatem tava,si punem cu lingura deasupra 200ml lapte indulcit cu miere si mai lasi 10min la cuptor.
Scoatem cozonacul din tava dupa ce s-a racit!!

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme