Musaca cu dovlecei

Ingrediente:500g carne tocata de curcan,1ceapa,2catei de usturoi,1ardei gras rosu,1pahar vin alb,500ml suc de rosii,2dovlecei mai mari,4rosii mari,2oua,200ml smantana,20ml ulei,sare,piper,putin cimbru,verdeata
Carnea tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt,sare,piper,cimbru,verdeata tocata marunt,ardeiul taiat in cubulete mici,dupa care o punem intr-o tigaie fara ulei,amestecam continuu pentru ca altfel se lipeste iar dupa ce carnea s-a albit,adaugam vinul,putina apa si putin suc de rosii;lasam sa fiarba incet pana scade tot sosul iar cand e gata,adaugam usturoiul pisat dupa care lasam deoparte;in acest timp,dovlecelul spalat,sters,taiat in doua pe latime,apoi jumatatile obtinute in felii pe lungime;pudram cu sare,lasam sa se scurga 10min apoi prajim in ulei si-i scoatem pe o farfurie;
Pentru cine nu doreste prajirea,trecem feliile de dovlecel prin ulei apoi punem in tava pe hartie de copt si-i tinem la cuptor 10min timp in care-i intoarcem;este important sa trecem prin ulei feliile de dovlecel,pentru ca altfel se usuca in cuptor;intr-un castron,batem ouale cu smantana
In tava punem putin suc de rosii(eu am mai gasit ratacita prin camara o sticla de suc de rosii galbene si am folosit-o acum),punem apoi rondele de rosii,felii de dovlecel,carnea,peste carne jumatate din cantitatea de smantana,acoperim cu felii de dovlecel,rondele de rosii,restul de suc de rosii amestecat cu restul de smantana,turnat deasupra;dam la cuptor la foc moderat mai mult de 1h(depinde de cuptor).
Un deliciu!!

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme