Inghetata cu dulce de leche si ghimbir
Ingrediente:250g dulce de leche,250ml lapte,200ml frisca lichida,4galbenusuri,1lingurita rasa praf de ghimbir
Punem pe foc mic intr-un vas dulcele de leche,laptele,frisca si amestecam sa nu se prind iar cand ajunge la punctul de fierbere,dam deoparte si amestecam incet cu galbenusurile frecate cu ghimbir;punem din nou pe foc si lasam la foc mic pana se ingroasa amestecand continuu(crema trebuie sa stea pe lingura)
Rasturnam intr-un vas iar dupa ce s-a racit punem la congelator pana a doua zi.
Cand voi avea o masina de inghetata,poate va merge mai usor si inghetata se va consuma imediat,dar pana atunci,e buna si de la congelator!
Punem pe foc mic intr-un vas dulcele de leche,laptele,frisca si amestecam sa nu se prind iar cand ajunge la punctul de fierbere,dam deoparte si amestecam incet cu galbenusurile frecate cu ghimbir;punem din nou pe foc si lasam la foc mic pana se ingroasa amestecand continuu(crema trebuie sa stea pe lingura)
Rasturnam intr-un vas iar dupa ce s-a racit punem la congelator pana a doua zi.
O minunatie Lulu ,pe care sigur am sa o fac si eu , dar cu ghimbir proaspat.
RăspundețiȘtergereEu stiam ca tu ai masina de inghetata....
Te tzuc cu drag !
Da soro dar inghetata asta-i facuta in 2013 iar eu am masina de inghetata din 2014 exact la ziua mea,eu eram in Italia si Costel mi-a facut surpriza.
RăspundețiȘtergerePup cu drag!