Prajitura ingerilor
Am avut la congelator niste albusuri si am gasit intr-o carte reteta,am facut-o si rezultatul a fost Divin!!
Ingrediente:100g faina,225 zahar pudra,8albusuri,1lingurita zeama de lamaie,1lingurita esenta de vanilie sau migdale,coaja rasa de lamaie,fructe de padure
SOS:300ml lapte gras,3galbenusuri,15g zaha pudra,esenta de vanilie sau migdale
Batem bine albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie pana se formeaza creste;adaugam zaharul cate putin,aromele,mixam in continuare,apoi faina cernuta amestecand cu o spatula.
Rasturnam in forma de copt si lasam la cuptor 30min fara sa deschidem usa;dupa ce s-a copt si racit,scoatem din forma pudram cu zahar si servim cu sos si fructe de padure.
Pentru sos,aducem laptele la punctul de fierbere apoi turnam in fir amestecand bine,galbenusurile frecate cu zahar;punem vasul in bain-marie si continuam prepararea 10min,timp in care ar trebui sa se ingroase dar fara sa clocoteasca;adaugam apoi aroma si dam deoparte.
Ingrediente:100g faina,225 zahar pudra,8albusuri,1lingurita zeama de lamaie,1lingurita esenta de vanilie sau migdale,coaja rasa de lamaie,fructe de padure
SOS:300ml lapte gras,3galbenusuri,15g zaha pudra,esenta de vanilie sau migdale
Batem bine albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie pana se formeaza creste;adaugam zaharul cate putin,aromele,mixam in continuare,apoi faina cernuta amestecand cu o spatula.
Rasturnam in forma de copt si lasam la cuptor 30min fara sa deschidem usa;dupa ce s-a copt si racit,scoatem din forma pudram cu zahar si servim cu sos si fructe de padure.
Pentru sos,aducem laptele la punctul de fierbere apoi turnam in fir amestecand bine,galbenusurile frecate cu zahar;punem vasul in bain-marie si continuam prepararea 10min,timp in care ar trebui sa se ingroase dar fara sa clocoteasca;adaugam apoi aroma si dam deoparte.
Tare buna trebuie sa fie!Pup!
RăspundețiȘtergereAsata DA prajitura !
RăspundețiȘtergereSi daca ingerilor le-a placut asa de mult...crezi ca mie nu-mi place ?
Te inseli....
Te tzuc Lulu !
Ai reusit sa faci o bunatate din albusuri!
RăspundețiȘtergere