Tort de pepene galben

Am facut tort de pepene rosu,acum a venit randul si celui galben;l-am facut mai simplu dar cu o aroma mai mult decat buna!
Ingrediente:1pepene de 1kg,1plic praf de frisca,10foi de gelatina,1pachet piscoturi de sampanie,1plic gelatina colorata pentru torturi,1lingura zahar,cateva picaturi de esenta de pepene galben
Tai doua fe;lii din pepenele curatat de seminte,decupezi diferite forme mici,le pui pe o farfurie si la dai la frigider;cu restul ramas de la decupaj si inca 1felie,taiem cubulete miezul,il punem pe o farfurie si-l dam la frigider;restul pulpei,il pasam cu blenderul,il punem intr-un vas pe foc mic impreuna cu zaharul si lasam doar cat se topeste,adaugam gelatina hidratata in apa rece,amestecam bine sa se dizolve apoi dam vasul la frigider sa se intareasca putin;in acest timp pregatim frisca dupa instructiunile de pe plic,o forma de tort mica o tapetam cu folie dubla alimentara.Crema dupa ce s-a intarit o amestecam cu frisca,esenta de pepene,punem jumatate din crema in forma de tort,deasupra piscoturi,peste piscoturi cubulete de pepene,apoi un alt rand de piscoturi,iar cubulete,acoperim cu restul de crema,nivelam suprafata,punem deasupra formele decupate si turnam gelatina pentru tort pregatita dupa instructiuni;dam tortul la frigider cateva ore sau pana a doua zi pentru siguranta,apoi taiem si servim alaturi de un paharel de lichior de pepene galben.DELICIU!!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme