Tort cu crema de nuci

SARBATORI FERICITE,UN CRACIUN FERICIT,DORESC TUTUROR PRIETENILOR DAR SI NEPRIETENILOR CARE_MI VIZITEAZA BLOGUL IN ACEASTA PERIOADA,IN ASTEPTAREA SFINTELOR SARBATORI SI VA DORESC UN AN MAI BLAND,INCARCAT CU MULTE BUCURII,SANATATE SI SA FITI FERICITI IMPREUNA CU CEI DRAGI VOUA!!
 LA MULTI ANI!!
 Va recomand un tort delicios,poate va inspirati pana la sarbatori
Ingrediente blat:2oua,2cani cu zahar,3cani cu faina,2linguri unt,1praf de copt,1cana cu lapte
Ingrediente crema:1pachet unt,200g nuca macinata,100g zahar,200ml cafea preparata2-3linguri cacao,50g stafide
Ouale frecate cu un praf de sare,zahar si unt pana rezulta o crema,adaugam faina amestecata cu praful de copt si laptele;dupa ce am omogenizat bine,rasturnam in forma unsa cu unt si tapetata cu faina,daca folositi o forma de silicon,nu e nevoie de uns;lasam forma la cuptor 30-40min la foc mic dar facem si testul cu scobitoarea;pentru crema,punem intr-un vas pe foc sa se opareasca nuca in cafea,supa cateva minute adaugam cacao si stafidele,amestecam bine apoi lasam sa se raceasca.

Intr-un bol facem o crema fina din unt si zahar,adaugam nuca foarte bine racita iar daca se intampla sa fie prea moale,se poate adauga 2-3linguri de pesmet alb;blatul dupa ce s-a copt si racit,il taiem,il insiropam(optional)cu orice sirop avem,punem crema intre foi,pe margini punem stik-uri de ciocolata,il legam cu panglica de sarbatoare iar la sfarsit ornam deasupra cu sablon;dam tortul la frigider pana in momentul servirii.Acum vin cu un sfat din propria mea greseala:daca folositi sablonul la tort,lasati la sfarsit;eu am folosit imediat si deja incepuse sa mi se topeasca zaharul pudra pana l-am terminat de ornat!!!

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme