Tort de albusuri
Ingrediente:10albusuri,1cana de zahar pudra,1praf de copt,15
Crema:200ml frisca lichida,1lingura cacao,100g nuca macinata
Facem o crema fina din unt moale si jumatate din cantitatea de zahar,adaugam aromele si faina amestecata cu praful de copt;va rezulta un aluat care nu va curge dupa cum v-ati fi asteptat dar nu va speriati,asa trebuie;adaugati apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare si restul de zahar,amestecand cu telul sa nu ramana cocoloase de aluat;rasturnam compozitia in forma de tort unsa pe margini cu unt iar pe fundul formei hartie de copt si lasam la cuptor fara sa deschidem usa 30min(depinde de cuptor) la foc mic
In acest timp batem frisca,amestecam cu cacao,blatul dupa ce s-a racit il taiem un doua,punem crema,deasupra nuca macinata,imbracam tortul cu restul de crema si-l ornam.
Lasam la frigider pana in momentul servirii.
Foarte aratos!
RăspundețiȘtergereAveam si eu niste albusuri si ma intrebam ce sa fac cu ele,,,,,,,,,,,,in cele din urma am facut un chek.Ideea ta e minunata.
RăspundețiȘtergerePup!
Lulu, ce tort bun si frumos ai facut!
RăspundețiȘtergereLa multi ani, draga mea!