Peste cu sos de rosii

O alta reteta cu peste,servita in doua moduri;cu orez salbatic si al doi-lea mod,cu mamaliguta bineinteles!!oare este cineva care sa nu manance pestele cu mamaliguta???s-ar putea sa fie,cine stie!!
Ingrediente:1kg de peste,tot cod argintiu am folosit,20ml ulei,3linguri faina,1ceapa,1legatura de usturoi verde,1cutie de rosii in bulion,1frunza de dafin,sare,1ceasca orez salbatic,1lingurita vegeta
Pestele curatat,portionat,spalat,pudrat cu sare,trecut prin faina il prajim nu foarte mult dupa care-l scoatem pe o farfurie;in cratita cu 3linguri ulei de la prajit,calim ceapa,usturoiul taiate marunt,adaugam dupa cateva minute dafinul,cutia cu rosii,un pahar cu apa si lasam sa fiarba cu capac;dupa ce a scazut putin,adaugam pestele,condimentam dupa gust iar dupa 2-3clocote oprim focul
Daca sosul e prea scazut,putem adauga putina apa.
Intr-un vas mic cu 3cani de apa si vegeta,cand incepe sa clocoteasca,adaugam orezul spalat si lasam sa fiarba 20-30min,pentru ca fierbe mai greu;dupa ce s-a racit,strecuram orezul in situatia in care mai are apa,punem o insula de orez pe farfurie iar alaturi pestele cu sosul de rosii
Sau farfuria cu mamaliguta
Cam de mult nu am facut asa ceva si acum in 2017,i-a venit randul;nu ma incarc cu aceleasi retete,doar poza de diferita pentru ca acum nu am facut orez ci s-a mancat doar cu mamaliguta
Un deliciu!!


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme