Cuib cu oua

Ingrediente:500g faina,30g drojdie,150g zahar,sare,2oua,50g unt,coaja rasa de lamaie si portocala,fulgi de ciocolata,150ml lapte caldut
Frecam drojdia cu putin zahar si lapte caldut,facem o gaura in mijlocul fainii cernute amestecam acolo cu putina faina si lasam sa dospeasca;in acest timp frecam ouale cu un praf de sare,restul de zahar,coaja de citrice,rasturnam peste faina,amestecam cu cate putin lapte(daca faina mai cere lapte,mai adaugati),apoi incepem sa framantam adaugand cate putin unt topit;dupa ce nu se mai lipeste de palme,acoperim vasul si lasam sa creasca
Dupa ce a crescut suficient de mult,rupem din aluat bucati egale,intindem foi cu sucitorul,presaram fulgi de ciocolata,rulam,apoi rasucim in forma de melc si punem melcii in tava
Tava este o forma rotunda de tort sau alta forma,tapetata cu hartie de copt,in mijloc punem un inel din inox iar in jurul inelului asezam melcii;lasam sa creasca,ungem cu galbenus,presaram deasupra fulgi de ciocolata apoi lasam la cuptor la foc mic 50min
Dupa ce s-a racit,scoatem din tava si umplem golul cu oua de ciocolata.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme