Bonet piemontez

Acest Bonet,in regiunea Piemonte din Italia este considerat drept budinca dar italienii,nu stiu probabil ca avem si noi o reteta care se numeste Prajitura inteligenta.Dupa ce am facut reteta si am vazut rezultatul,am spus,pai bine dar asta este "inteligenta"noastra!!
A lor,a noastra,important e ca-i super buna iar biscuitii amaretti au un rol aparte;va recomand!!

Ingrediente:6oua,1cana cu zahar,25g cacao,2linguri lichior Amaretto,500ml lapte,10-12 biscuiti amaretti
Se pregateste o crema fina din oua,un praf de sare si zahar,se adauga cacao,lichiorul,laptele,se amesteca bine,apoi biscuitii sfaramati
Se rastoarna compozitia intr-o forma cu hartie de copt,foprma se pune intr-o tava cu apa fierbinte si se tine la cuptor 1h
Se serveste dupa ce s-a racit foarte bine
Sfatul meu:sa nu incercati reteta cu alt fel de biscuiti pentru ca acesti amaretti-i dau tot farmecul prajiturii;dupa cum se observa,chiar daca au fost amestecati in compozitie,au ramas crocanti deasupra.


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme