Inghetata de pepene galben

Aceasta inghetata e preferata mea si ma bucur ca-mi pot satisface placerea facand singura acest desert delicios si parfumat

Ingrediente:1/2pepene galben sa nu fie zemos,nu ma pricep la soiurile de pepene dar daca vi se intampla sa fie zemos,sa aveti pregatite 3banane pe care le adaugati,300ml smantana lichida pentru frisca,3linguri miere de albine
Se pune in robot pulpa de pepene curatata de coaja,seminte si taiata cubulete,impreuna cu restul ingredientelor iar dupa ce a rezultat o crema fina,se rastoarna in masina de inghetata,se proceseaza 30-40 min.apoi se serveste in cupe cu topic de ciocolata


Pentru cine nu are masina de inghetata,se rastoarna compozitia intr-un vas rotund,de preferinta de plastic,se lasa la congelator si din 30in 30min se scoate vasul si se mixeaza cu mixerul de mana,pentru a obtine o inghetata fina si fara ace de gheata
Sa va fie de folos!

5 comentarii:

  1. Nu te las sa mananci singura bunatatea asta, soro !!!
    Uite ca acusi sosesc, asa ca pune tu, deoparte,o portie, te rog frumos !
    Te tzuc cu drag....

    RăspundețiȘtergere
  2. hai ca pe asta o fac chiar acum ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. dar nu trebuie batuta inainte smantana sa creasca precum o frisca? ...n-o fi mai bine?

    RăspundețiȘtergere
  4. Am facut-o, dar sugerez sa precizezi in reteta soiul de pepene galben sa fie din cel inecacios, nu din cel zemos pentru ca iese compozitia apoasa si automat va face ace de gheata iar culoarea va fi alba ci nu acest galben minunat intens :); in rest, numai de bine

    RăspundețiȘtergere
  5. Da ai dreptate Didi,trebuia specificat despre ce fel de pepene trebuie;cat despre frisca,smantana,eu nu intotdeauna le bat separat pentru ca tot invartind masina toate ingredientele,se bate si frisca

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme