Ardei iuti pentru iarna

Ardei iuti la noi in familie se consuma foarte mult;nu mai spun la ce-i folosesc pentru ca nu exista familie in care sa nu se consume asa ceva(parerea mea);anul asta,am pus si ardei taiati,numai buni de pus intr-o ciorbica doar cate o bucata,sau chiar in farfurie
Ingrediente:ardei iuti,otet,morcovi,sare,zahar
Se taie coditele mai lungi de la ardei,se spala si se lasa la scurs,morcovul taiat rondele, si ardeiii care sunt prea lungi,taiati si ei rondele mai groase
Intr-un vas pe foc se pune otetul la fiert cu sare si zahar;la 1l de otet,1lingura de sare si 1lingurita rasa de zahar;zaharul intareste ardeiul.
Se pun ardei in borcane,intercalat cu rondele de morcov,se umplu borcanele cu otet cald,se lasa borcanele descoperite ca sa intre otetul in ei,apoi se completeaza din nou;ardeiii taiati de asemenea se pun in borcane intercalat cu morcovi
Dupa ce s-au completat cu otet,se infileteaza capacele si se depoziteaza la camara.
ATENTIE la cutitul cu care ati taiat ardei;nu-l folositi inainte de a-l spala foarte bine!!


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme