Budinca din faina de orez
Nu am folosit niciodata faina de orez,nu stiam cum se comporta asa ca am cumparat si am facut budinca;mi-a placut ce a iesit,o budinca dulce acrisoara de la fructe,cu interior cremos si exterior usor crocant;foarte buna!!
Ingrediente:100g faina de orez,50g zahar,3oua,50g stafide,30g coaja de portocala confiata,1plic zahar vanilinat,500ml lapte de orez sau migdale,30g unt,un praf de sare
Stafidele se pun intr-un bol cu apa calda deasupra;intr-un vas pe foc se pune laptele,faina de orez,zahar,vanilina,un praf de sare si se amesteca cu telul pana se ingroasa;se da deoparte,se adauga untul mixand energic apoi ouale pe rand,stafidele si coaja de portocala taiata cubulete
Se rastoarna in forma rotunda de silicon
Se lasa la cuptor 30-40min,pana se rumeneste
Dupa ce s-a racit se scoate pe platou si se lasa la frigider cel putin 1h inainte de servire,pentru ca asa cum am spus,interiorul este cremos si la frigider trebuie sa se intareasca
Se orneaza mijlocul cu stafide si fructe confiate apoi se serveste.
Ingrediente:100g faina de orez,50g zahar,3oua,50g stafide,30g coaja de portocala confiata,1plic zahar vanilinat,500ml lapte de orez sau migdale,30g unt,un praf de sare
Stafidele se pun intr-un bol cu apa calda deasupra;intr-un vas pe foc se pune laptele,faina de orez,zahar,vanilina,un praf de sare si se amesteca cu telul pana se ingroasa;se da deoparte,se adauga untul mixand energic apoi ouale pe rand,stafidele si coaja de portocala taiata cubulete
Se rastoarna in forma rotunda de silicon
Se lasa la cuptor 30-40min,pana se rumeneste
Dupa ce s-a racit se scoate pe platou si se lasa la frigider cel putin 1h inainte de servire,pentru ca asa cum am spus,interiorul este cremos si la frigider trebuie sa se intareasca
Se orneaza mijlocul cu stafide si fructe confiate apoi se serveste.
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!