Paglia alla Toscana

Paglia,nu sunt alta ceva,decat pastele italienesti late ca si taiteiii si colorate,galbene(cu oua),verzi(cu spanac) sau rosii(cu rosii)
Aceasta reteta este specifica regiunii Toscana si este buna,buna de tot!!
Ingrediente:50g panceta,50g prosciuto,(se poate inlocui cu 100g bacon sau costita afumata),1ceapa,1tija de telina,1morcov,50g unt,400g rosii,250g ciuperci,1lingurita nucsoara,sare,piper,100ml vin alb,300g mazare din conserva sau congelata,8linguri supa de legume,parmezan
In tigaia cu unt se rumenesc preparatele apoi ceapa si telina taiate cubulete,morcovul rondele fine
Dupa 2-3min se adauga rosiile pasate,ciupercile taiate marunt,sare,piper,nucsoara si se lasa la fiert 15min
Se adauga apoi vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul,mazarea,supa si se lasa pe foc pana scade
Se amesteca apoi cu pastele fierte,oprind cateva linguri de sos pentru ornatul farfuriei si se serveste cu parmezan deasupra





0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate