Chiftele cu legume si ghimbir

Ne plac chiftelutele din legume,ne place si aroma ghimbirului,de aceea le-am combinat in aceste delicioase chiftelute.Este adevarat se fac putin mai greu,dar merita osteneala.
La aceste chiftelute,am pus toate legumele ratacite prin frigider
AVEM NEVOIE DE:1dovlecel,1vanata,1ceapa,1capatana de usturoi,1sfecla rosie,2linguri de ghimbir proaspat ras,1morcov,2oua sau 3-4linguri cu pesmet in zile de post,verdeata,sare,piper,putin cimbru,ulei pentru prajit,faina
Dovlecelul,vanata,sfecla,morcovul,curatate,spalate,rase pe razatoarea cu ochiuri mici,(vanata pe razatoarea cu ochiuri mari),se pun intr-o sita sa se scurga
Dupa 30min,se storc bine legumele,se pun intr-un castron si se adauga,verdeata tocata,ghimbirul ras,ouale batute,ceapa tocata fin,usturoiul pisat,sare,piper,1lingurita de cimbru,se amesteca totul bine apoi se incorporeaza cateva linguri de faina pentru a se lega toata compozitia;
Sa stiti ca legumele,inca-si mai lasa suc,de aceea inclinati vasul ca sucul sa se stanga in jos iar din compozitie se ia cu o lingurita,se modeleaza chiftele ,se trec prin faina si se pun la prajit in ulei,dupa care se scot pe prosoape de bucatarie;tot la fel de bune sunt si coapte in cuptor,in tava pe hartie de copt
Se servesc dupa preferinte,cu garnitura sau simple cu salata de sezon.



0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme