Sushi Maki
Am ajuns sa cunosc tainele acestui preparat care-mi place foarte mult;pentru ca nu stiam cum se pregateste,acum stiu toate variantele de sushi si ce-mi place mie,e ca nu trebuie sa folosesti reteta STANDARD,ci folosesti ce-ti place sau ce ai prin frigider;important e orezul special pentru sushi,orezul japonez cu bob rotund si peste,de regula somon proaspat sau afumat dar se poate folosi si tonul rosu sau macrou.
Acestea sunt rulourile de SUSHI MAKI,urmeaza si alte variante
INGREDIENTE:1cana de orez japonez,50ml otet de orez,1lingurita zahar,300g somon proaspat,1avocado,1castravete,foi Nori,cateva baghete de surimi.Mai avem nevoie de o plansa de bambus,care ne ajuta la rulat
Pentru sos avem nevoie de sos de soia,dulce sau sarat dupa preferinte,ghimbir murat si pasta wassabi
Orezul spalat in cateva ape si bine scurs,se pune la fiert,eu l-am pus in masina speciala de fiert orez impreuna cu apa,otet de orez,sare si zahar,dar cine nu are,se pune la fiert 1cana de orez si 2cani cu apa,de asemenea otetul sare si zahar
In acest timp,se taie pestele in fasii,avocado de asemenea,castravetele curatat de coaja si seminte,la fel taiat si el,batoanele de surimi taiate pe lungime si se lasa deoparte
Pe plansa de bambus se pune foaia de nori cu partea aspra in sus,se stropeste cu apa,se pune orez,se intinde cu palmele ude lasand o margine goala in partea de sus,apoi se pun pe orez,cate o felie de somon,castravete,avocado si surimi
Se ruleaza folosindu-va de suportul de bambus,la inceput cat sa acopere umplutura,se preseaza bine ruloul sa se fixeze,marginea ramasa libera se umezeste apoi se ruleaza pana la capat si se lasa la frigider pana se termina tot orezul si restul ingredientelor
La servire,se taie ruloul in doua apoi cele doua bucati in alte doua,asa am obtinut sase bucati de sushi.
Pentru sos,se pune in bol pasta wassabi(atentie este foarte iute),sos de soia dupa preferinta iar in alt bol sau direct pe farfurie,ghimbir murat.
Rulourile de sushi se taie cu un cutit subtire in lama,foarte ascutit si mereu umed,un cutit de ceramica e perfect.
Acestea sunt rulourile de SUSHI MAKI,urmeaza si alte variante
INGREDIENTE:1cana de orez japonez,50ml otet de orez,1lingurita zahar,300g somon proaspat,1avocado,1castravete,foi Nori,cateva baghete de surimi.Mai avem nevoie de o plansa de bambus,care ne ajuta la rulat
Pentru sos avem nevoie de sos de soia,dulce sau sarat dupa preferinte,ghimbir murat si pasta wassabi
Orezul spalat in cateva ape si bine scurs,se pune la fiert,eu l-am pus in masina speciala de fiert orez impreuna cu apa,otet de orez,sare si zahar,dar cine nu are,se pune la fiert 1cana de orez si 2cani cu apa,de asemenea otetul sare si zahar
In acest timp,se taie pestele in fasii,avocado de asemenea,castravetele curatat de coaja si seminte,la fel taiat si el,batoanele de surimi taiate pe lungime si se lasa deoparte
Pe plansa de bambus se pune foaia de nori cu partea aspra in sus,se stropeste cu apa,se pune orez,se intinde cu palmele ude lasand o margine goala in partea de sus,apoi se pun pe orez,cate o felie de somon,castravete,avocado si surimi
Se ruleaza folosindu-va de suportul de bambus,la inceput cat sa acopere umplutura,se preseaza bine ruloul sa se fixeze,marginea ramasa libera se umezeste apoi se ruleaza pana la capat si se lasa la frigider pana se termina tot orezul si restul ingredientelor
La servire,se taie ruloul in doua apoi cele doua bucati in alte doua,asa am obtinut sase bucati de sushi.
Pentru sos,se pune in bol pasta wassabi(atentie este foarte iute),sos de soia dupa preferinta iar in alt bol sau direct pe farfurie,ghimbir murat.
Rulourile de sushi se taie cu un cutit subtire in lama,foarte ascutit si mereu umed,un cutit de ceramica e perfect.
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!